perjantai 18. maaliskuuta 2011

Pitsisukat

Kaikilla meillä on paheemme.

 MINÄ olen koukussa pitsisukkiin.

Nämä vaaleanharmaat valmistuivat juuri, valmistuivat pääteltäviksi - inhoan päättelemistä, verkligen. Mutta eivät siis suinkaan ole ensimmäiseni, vaan tätä ennen on syntynyt jo liuta samanlaisia. Väreinä olen käyttänyt tummempaa harmaata, jotkin beigeä, mustaakin.

Kyse saattaa olla jonkinlaisesta riippuvuudesta (myös muut ovat huomanneet nämä puikoissani ikuisesti viihtyvät asusteet), mutta silti väitän, että ei voida puhua ongelmasta. Miksipä olla tekemättä jotakin, mikä on sekä nopeaa, nättiä että tarpeellista.

Kyseinen malli oli Suuri Käsityö -lehden numerossa 11-12/2010. Tuossa talvisessa lehdessä oli paljon muutakin kaunista, aivan iloisesti yllätyin. Jos ette siis vielä omista omia, suosittelen lämpimästi. Kuten sanottu, syntyvät hujauksessa, mikä johtuu tosin varmasti siitäkin, että olen jo pidemmän aikaa harrastanut nilkkapituisia varsia. Suosittelen niitäkin.


Jotta ette luulisi täysin mielikuvituksettomaksi, tässä näyte myös jostakin muusta: 


Pitsineulevariaatioita on todellakin monenlaisia. Tässä mallikuviona on jonkinlaista aaltoa, en tosin kuolemaksenikaan muista, mistä olen ohjeen pyydystänyt. 

Ja totta. Seuraavatkin kuuluvat pitsikokoelmaani. Älkää säikähtäkö väriä, se on oikeasti TODELLA HIENO, nämä ovat ehdottomasti yhdet rakkaimmistani: käytän niitä ainoastaan juhlapäivinä, ja silloinkin kävelen niin keveästi kuin suinkin, jotteivät kuluisi.

Palmikkosukkien malli on Novitan. Huomasin, että Novitan ohjeet ovat nykyisin kätevästi netissäkin. (Itse törmäsin näihin sukkiin Novitan ekstravihkosessa, joka oli ohut, mutta sitäkin täydempi kaikkea minulle tärkeää. Sen lisäksi, että esittelee kauniita neulemalleja, kuvastossa on ohjeet myös perussukkiin, -pipoon ja -lapasiin - eli tiivis paketti kaikkea sellaista, mille on aina käyttöä. Ja jotka siis MYÖS löytyvät nykyisin Novitan sivuilta).

1 kommentti:

  1. Voi että kun on mahtavan vihreät juhlasukat ja pitsisukatkin ovat aivan ihanat :)

    Ton näköisiä sukkia varpaani kaipailisivatkin, eikä aina olisi niitä tylsiä sileällä neuleella tehtyjä. Vähän haastetta!

    VastaaPoista